Ipari víztisztítás – Loft

LOFT


Az ipar különböző területein, mint pl. a készülékek, alkatrészek tisztítása során keletkező öblítővíz, előkezelő készülékek (porbevonat, festés, elektrolitikus bevonás), emulziók (hűtőanyag, kenőanyag), gumi kenőanyag az alumínium fröccsöntésnél, galvanizálás, ionmentesítő készülékek felújításakor, csiszoláskor és még sok más alkalommal keletkező hulladékvíz gazdaságos, környezetbarát újrahasznosítására kínál lehetőséget a LOFT párologtató berendezés. A berendezés használatával jelentősen lehet csökkenteni a vezetékes víz felhasználását, valamint az újrahasznosított vizet vissza lehet juttatni a termelési folyamatba. Ráadásul ebben az esetben, nincs szükség hivatalos ellenőrzésre, vagy aláírásos jóváhagyási procedúrára.
 • A LOFT párologtató energia fogyasztása igen alacsony: literenként 60 és 70 Watt között
 • A LOFT 30-tól 1400 liter/óra kapacitású párologtatókat gyárt. Terhelhetősége biztosított a termelés egész folyamán.
 • A párologtatók általában napi 24 órában üzemelnek, és nem igényelnek üzemeltető személyzetet.
 • A készülék tökéletesen beilleszthető a gyártási láncba.

DESTIMAT


A szabványos világító folyamatábrát a nagyobb berendezésekben behelyettesítették a Siemens Kezelő panelba helyezett Blue Mode STN kijelző: ezáltal lehetővé vált üzemi paraméterek ill. vész és hibajelző készülék beiktatása. Ily módon a grafikus értékelés és a folyamat teljesítmény adatok egyaránt leolvashatók a kezelő panelről.

A termelési diagram a grafikus megjelenítőn ugyancsak tartalmazza a desztillálási kapacitás hálózatba kapcsolt méréseit. Ennek segítségével az adathordozók változása azonnal, az eltérés legcsekélyebb jelénél kimutathatóak, ami lehetővé teszi, hogy már a kezdeti stádiumban be lehet avatkozni a folyamatba. Ezáltal a desztilláció minősége és folyamatossága a működés során garantálva van.

Műszaki design DESTIMAT Low Energy (LE)


A hulladékvíz-elpárologtató készülék elve a hulladékvíz hőkezelésén alapszik. A folyamat a folyékony komponensek elpárologtatásával történik, összegyűjtve a benne lévő szilárd anyagokat, majd újra hasznosítva az így kinyert, megtisztított, desztillált vizet.

A DESTIMAT LE teljesen automatikusan működtethető, háromlépéses kezeléssel. A berendezés kapacitása összhangban van a desztillált-víz óránkénti névleges kapacitásával a termelési vizet illetően. A készülék a függőleges, csöves hőcserélőben zajló, a hő szelektív felhasználásával történő természetes cirkulációval megegyezően funkcionál. Ahhoz, hogy magas szintű turbulenciát érjünk el, és hogy a legjobb minőségű gőzt és desztillált vizet nyerjünk, a víznek a gőztől való elválasztása egy centrifugális szeparátorban történik.

A magas turbulencián történő természetes cirkuláció és az állandó öblítő hatás kombinációja biztosítja a hőcserélő felületének tisztántartását, ill. a szennyeződés odaégésének megakadályozását. A hőcserélő függőleges elhelyezése gyakorlatilag kizárja, hogy az anyag a felületére lerakódhasson. A berendezés működtetéséhez szükség van, legalább egy tároló tartályra, az elfolyó szennyvíz tárolásához. A tároló tartályból a szennyvíz automatikusan a párologtató berendezésbe folyik, melyet egy folyadékszint-szabályozó, vezérlő ellenőriz.

A desztillált víz egy központi tartályban gyűlik össze, majd innen, a berendezés jelzésétől függően, vagy visszajut az öblítő tartályba, vagy a helyi szennyvíz csatornarendszerbe, szem előtt tartva, a helyi kibocsátási határértékeket.

A DESTIMAT LE berendezésben összegyűlt, az elfolyó szennyvízből keletkező lepárlási maradványok állapota automatikus ellenőrzés és monitorozás alatt áll. Ha a kijelölt paraméter a maximális koncentrációt jelzi, a lepárlási maradvány, nyomás alatt, egy gyűjtő tartályba terelődik, mellőzve bármely mechanikus módszer, vagy szivattyú igénybevételét.

Ezt követően, a berendezés automatikusan elkezdi egy újabb adag koncentrátum gyártását.

A DESTIMAT LE betáplált víz előmelegítése egy U-alakú hőcserélőben történik (a betáplált víz a desztillált vízzel ellentétes irányba folyik), és onnan jut a DESTIMAT LE hőcserélőbe. Ezen a ponton, amint a készüléket beindítják, megkezdődik a lepárlási folyamat, a víz és a lepárlási maradvány szétválasztása. A mechanikus gőzkompresszornak köszönhetően a készülék az indukciós oldalon kiürül, a keletkező gőzt pedig kivonják a szeparátorból. A gőz sűrítése megemeli a gőz hőfokát. A sűrítés eredményeként ezt a gőzt lehet felhasználni a hőcserélő felfűtésére. A hő ily módon való visszanyerésének két előnye van: egyik a berendezés működtetéséhez szükséges energiafelhasználás jelentős csökkentése, a másik a folyamatban a víz természetes forgásának elősegítése.

Annak biztosítására, hogy eleget tegyen egy magas színvonalú vegyi tisztasági szabványnak, különböző gőztisztítási módszereket használnak a gőz-gyártás egyes állomásain. A tisztítás történhet gravitációs szeparáció, habzás-gátló, vagy összevegyülést szétválasztó eszközökkel.

Az ellenőrző funkciókat a SIEMENS SPC (programtároló) biztosítja. Az összes fontos jelzést feldolgozza, és megjeleníti. A készülék, világító gombokkal és a paraméter bemeneti csatlakozóval van felszerelve.

F INAL CONCENTRATOR HYBRID FCH 30-


A LOFT által kifejlesztett új technológia – A jövő technológiája.

Az FCH 30 új technológia, melyet a LOFT Anlagenbau und Beratung GmbH fejlesztett ki és szabadalmaztatott.

Annak érdekében, hogy a lepárlási eljárás során, maximálisra csökkentsék a maradványt, ajánlott az FCHhasználata egy második hibrid lépésben. Mivel az összes energiát és információt és adatot a fő berendezés szolgáltatja, az FCH csak a DESTIMAT Low Energy párologtató berendezéssel együttesen működik.

Újdonsági szempontok a vásárló részére:

Szállítási költségek 50%-os csökkenése
Nincs további energiafogyasztás
Megtérülési időtartam 6-18 hónap
Alkalmazása során, normál párologtató eljárás, vagy más, alternatív technológiákhoz viszonyítva jelentősen megnő a gazdasági hatékonyság.

Számos LOFT FCH-t már sikeresen alkalmaznak különböző területeken, melyekről el lehet mondani, hogy beváltották a hozzájuk fűzött magas elvárásokat.

Minden esetben az FCH kapacitását ez egyénileg elvárt kapacitásnak megfelelően lehet alkalmazni.

Modern szennyvíztisztítás neves autógyártó cégeknél

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

 • Szakterületek
 • Fémfeldolgozás
 • Galvanizálás
 • Eltávolítók
 • Felületkezelés
 • Présöntés
 • Tisztító- és öblítővizek
 • Különféle ipari szennyvizek

 

 

error: Szeretnél valamit ? Vedd fel velünk a kapcsolatot.